Webinar: Når havets aktører opsamler affald i havet i nordiske småsamfund

Webinar: Når havets aktører opsamler affald i havet i nordiske småsamfund

Actions and Detail Panel

Sales Ended

Date and time

Location

Online event

Sales Have Ended

Registrations are closed

Tak for din tilmelding. Vi er glade for, at du vil deltage!

Præsentation af resultater fra projektet: "Når havets aktører opsamler affald i havet – Fjernelse af barrierer i nordiske småsamfund"

About this event

Du er inviteret til Nordisk Ministerråd og PlanMiljøs webinar om projektet ”Når havets aktører opsamler affald i havet – Fjernelse af barrierer i nordiske småsamfund” foretaget i de fem nordiske småsamfund: Bornholm, Grønland, Island, Færøerne og Åland. På webinaret vil PlanMiljø formidle resultater og anbefalinger fra projektet. Herudover vil to aktører fra to forskellige initiativer i Norden fortælle om, hvordan de opsamler affald fra havet. Disse vil blive annonceret senere. Webinaret afholdes onsdag den 2. juni klokken 12.00-14.00 (CET) på Microsoft Teams og vil foregå på dansk.

Hvis du vil deltage i webinaret, skal du tilmelde dig ved at trykke på den grønne knap "register" her på Eventbrite. Webinaret afholdes online, og der vil blive sendt et link ud på dagen for webinaret.

Nedenfor finder du yderligere information om projektet:

Projektet har analyseret barrierer og potentialer for opsamling af affald i havet i de fem nordiske småsamfund: Bornholm, Grønland, Island, Færøerne og Åland. Gennem en spørgeskemaundersøgelse med sejlere og fiskere, samt kvalitative interviews med aktører inden for fiskeri, sejlads samt havne og lokale myndigheder, er der identificeret barrierer, behov, ønsker og gode eksempler, der danner baggrund for lokale og tværgående anbefalinger. Rapporten er publiceret og kan tilgås her. Det er rapportens resultater og anbefalinger, der vil blive formidlet på webinaret.

Bag projektet står Nordisk Ministerråds arbejdsgruppe for cirkulær økonomi (NCE), Nordisk Ministerråds Småsamfundsgruppe og konsulentvirksomheden PlanMiljø, der rådgiver i bæredygtig udvikling.

Ved spørgsmål - kontakt Katrine Weber på kw@planmiljoe.dk.

Program for webinaret:

12.00-12.10: Velkomst og præsentation ved Nordisk Ministerråds Småsamfundsgruppe

12.10-12.15: Introduktion til programmet

12.15-12.40: Oplæg om rapportens resultater og anbefalinger v. Katrine Weber, PlanMiljø

12.40-12.50: Spørgsmål og kommentarer

12.50-13.00: Pause

13.00-13.15: Fishing for Litter, oplæg v. Hilde Rødås Johnsen

13.15-13.25: Spørgsmål, kommentarer og diskussion

13.25-13.40: Blue Army, Iceland, oplæg. v. Tommi Knúts

13.40-14.50: Spørgsmål, kommentarer og diskussion

13.50-14.00: Afrunding