Fyraftensevent: motivér dine medarbejdere til at cykle

Fyraftensevent: motivér dine medarbejdere til at cykle

Actions and Detail Panel

Postponed

Date and time

Location

Bæredygtig Herning

1 Gl Skolevej

7400 Herning

Denmark

View map

Få inspiration til, hvordan du motiverer dine medarbejdere til at tage cyklen på arbejde. Mød Klaus Bondam, og lær om fordelene ved cykling.

About this event

Har I fokus på medarbejdertrivsel gennem sundhed og bevægelse i din virksomhed? Og vil I gerne udvikle flere klimavenlige tiltag i virksomheden?

Så kunne det måske give mening for jer at pege medarbejderne i retning af jernhesten!

Til dette event sætter vi fokus på cykling som en klimavenlig transportform og stiller skarpt på cyklens fordele inden for følgende tre parametre: sundhed, økonomi og klima.

Cykelbonus som motivation

Hos tankvognsproducenten VM Tarm er der kontante lønbonusser at hente, hvis man som medarbejder lader bilen stå og i stedet cykler på arbejde.

Mød virksomhedens adm. direktør Holger Ross Lauritsen, som fortæller om erfaringerne med at sætte fokus på cykling blandt de 230 medarbejdere i virksomheden.

"Der går lidt mere sport i at komme i cykelsadlen, når der også er et økonomisk incitament" - Holger Ross Lauritsen

Medarbejdere i VM Tarm, der går eller cykler på arbejde 100 gange i løbet af et år eller samlet set cykler så mange gange til og fra arbejde, at de har tilbagelagt mindst 300 kilometer, får en lønbonus på 2000 kr.

Hvad får du ud af at deltage?

  • Inspiration til at få flere medarbejde til at cykle - med udgangspunkt i en konkret case fra virksomheden VM Tarm
  • Viden og evidens omkring cykling: hvor meget mindre CO2 udleder man ved at tage cyklen frem for andre transportformer? Hvilke sundhedsmæssige gevinster er der? Og hvor mange penge kan medarbejderne spare på at tage cyklen frem for bilen til arbejde?

Program

  • Check ind og velkommen til Bæredygtig Herning
  • Oplæg ved Holger Ross Lauritsen, adm. direktør i VM Tarm omkring erfaringer med cykelbonus
  • Oplæg v. Klaus Bondam, fhv. skuespiller, borgmester og direktør i Cyklistforbundet og i dag Folketingskandidat for Radikale Venstre i Københavns Storkreds
  • Præsentation v. Morten Rønde omkring arbejdsgruppen ”Cyklisme som klimaværktøj” og mulighed for at indgå i gruppen i Herning.

Om Klaus Bondam

Klaus Bondam er en livslang hverdagscyklist; fra opvæksten på en gård ude på landet på Sjælland over ungdomslivet i København og Odense. Han fik først kørekort som 36-årig og har altid sat pris på den lethed, effektivitet og sundhed, som hverdagens cykelture har givet ham. Også ude på landet i Odsherred på Sjælland, hvor han bor i dag. Som 58-årig er cyklen stadig central for Klaus i ønsket om at skabe en bedre og grønnere verden for kommende generationer med styrket folkesundhed, mindre CO2-udledning og store og små bysamfund med plads til mennesker, liv og øjenkontakt.

Om Holger Ross Lauritsen

Holger Ross Lauritsen er direktør for den vestjyske virksomhed VM Tarm, der producerer tankvogne. Hans farfar, som grundlagde virksomheden, var oprindeligt cykelmekaniker, og hans farmor var den første i Tarm by, der fik en cykel. Holger selv blev derfor opdraget til at cykle, og han cykler fx gerne på arbejde, selvom der er over 40 km. (Halvdelen af turen foregår dog i tog.) Han har desuden valgt at give sine medarbejdere en økonomisk bonus, hvis de cykler på arbejde. For dette tiltag har VM Tarm fået Transportministeriets såkaldte cykelinitiativpris. Holger går og håber, at andre virksomheder vil overtage den gode idé, men så vidt vides er det endnu ikke sket.

Hvem skal deltage?

Du skal være med, hvis din virksomhed ønsker at arbejde bevidst med sundhed, bæredygtighed og medarbejdertrivsel og er nysgerrig på, om et mere aktivt fokus på cykling kunne være et element i jeres indsatser.

Share with friends

Save This Event

Event Saved