EU’s sanktioner – Svaret på tidens geopolitiske udfordringer?​

Actions Panel

EU’s sanktioner – Svaret på tidens geopolitiske udfordringer?​

Konference om de fremtidige juridiske konsekvenser og effekter af EU's sanktioner over for Rusland.

When and where

Date and time

Location

Gorrissen Federspiel 2 Axeltorv 1608 København Denmark

Map and directions

How to get there

About this event

  • 2 hours 30 minutes
  • Mobile eTicket

Som følge af Putins invasion af Ukraine har EU indført en række sanktioner over for Rusland. EU’s sanktioner omfatter både indefrysning af værdier, finansielle sanktioner og handelsrestriktioner på en lang række produkter.

De mange sanktionspakker har vist et hidtil uset fælles udenrigspolitiske fodslag i Vesten. De omfattende og hurtigt indførte sanktioner har dog også medført en række juridiske og politiske udfordringer, både for regeringer og danske og internationale virksomheder med aktiviteter på det russiske marked. Særligt spørgsmålet om, hvordan man som virksomhed navigerer i de eksisterende og eventuelt kommende sanktionspakker, har fået stor opmærksomhed ligesom spørgsmålet om, hvorvidt sanktionerne overhovedet virker efter hensigten.

Dansk Forening for Europaret og Tænketanken EUROPA vil sammen med repræsentanter for myndigheder, virksomhedsledere og førende forskere diskutere de juridiske konsekvenser af EU’s sanktioner, deres effekt og hvordan fremtidige sanktioner vil se ud.

Programmet vil blive offentligjort i løbet af december 2022.

Konferencen lever op til kravene til advokaters obligatoriske efteruddannelse, og det vil være muligt at rekvirere kursusbevis efter konferencen ved henvendelse til Jette Nim Larsen, JNL@horten.dk.