Drukner dit team også i teknisk gæld?

Actions Panel

Drukner dit team også i teknisk gæld?

Manglende fokus på og håndtering af teknisk gæld kan bringe enhver organisation i knæ. Er vi dygtige nok til at mestre den tekniske gæld?

By Agile Games Night

When and where

Date and time

Wed, Jun 7, 2023 5:00 PM - 8:00 PM CEST

Location

Trifork Fiskerivej 2H 8000 Aarhus C Denmark

About this event

  • 3 hours
  • Mobile eTicket

"Jeg er af ked at sige det, men vi står i gæld til halsen!".

Sådan lød budskabet til direktionen, da jeg for nogen tid siden deltog i et direktionsmøde hos en af mine kunder. På et øjeblik blev planerne for vækst og ekspansion skudt i sænk. Virksomheden kunne reelt ikke længere lancere de tilpasninger og forbedringer til produktet, som ledelsen havde forventet.

Virksomheden havde over en længere periode udviklet et markedsførende digitalt produkt, men de havde undervejs undladt at tilgodese, at de bagvedliggende it-systemer vedvarende var velfungerende. Man havde - mere eller mindre bevidst - taget nogle smutveje og havde lavet midlertidige løsninger. Givetvis under antagelse af, at man senere ville vende tilbage for at rydde op. Men det gode tidspunkt for at rette op indtraf aldrig... Konsekvensen ved dette fænomen kaldes i daglig tale "teknisk gæld".

Hvis du arbejder med udvikling af digitale produkter, så har du nok også stødt på at skulle forholde dig til teknisk gæld.

Min erfaring er, at begrebet teknisk gæld er diffust og uhåndgribeligt i mange organisationer. Vi mangler simpelthen et ordforråd, der kan konkretisere og nuancere begrebet. Og måske netop derfor kan den tekniske gæld ofte være mere eller mindre ude af kontrol.

På denne Agile Games Night dykker vi ned i begrebet teknisk gæld.

Efter sessionen vil du være i stand til at italesætte teknisk gæld og at have konstruktive diskussioner om løsninger omkring teknisk gæld. Du bliver introduceret for vigtige termer, som du kan bringe i anvendelse i din egen organisation, og vi vil kigge på modeller og teknikker, som kan være relevant at kende i stræben efter at have styr på den tekniske gæld.

Jeg inviterer min gode ven, Mille Kjærsgaard Hansen, på scenen til denne Agile Games Night. Mille har en Ph.d. i styring af teknisk gæld, og er blandt de personer i Danmarks, der er bedst rustet til at tage os trygt igennem emnet.

Vanen tro består en Agile Games Night af en teoretisk del og en efterfølgende praktisk del med hands-on øvelser eller opgaver. Der bliver serveret en sandwich undervejs, og der bliver rig mulighed for power networking blandt andre spændende mennesker.

Frequently asked questions

Hvor kan jeg parkere min bil?

About the organiser

Organised by
Agile Games Night

Læs mere om arrangøren på www.agilegamesnight.dk