Free

Circular Creative Community

Actions and Detail Panel

Free

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

Rådmandsgade 10a

10a Rådmandsgade

2200 København

Denmark

View Map

Event description
Fashion Revolution Denmark starter et nyt kreativt fællesskab op! Vil du være med? Vi vil sammen med dig gerne forlænge vores tøjs levetid.

About this event

Fashion Revolution Denmark starter et nyt kreativt fællesskab op! Vil du være med? Vi vil sammen med dig gerne forlænge vores tøjs levetid.

Så lad os elske vores tøj meget mere!

I samarbejde med The Organic Company inviterer vi indenfor i lokalerne på Nørrebro, hvor vi vil reparere vores tøj sammen. Vi forestiller os, at du kommer med din bunke af tøj, som enten mangler en knap, er gået op i syningen eller har slidte knæ. Vi har hvad du behøver, for at kunne reparere det -og så har vi kaffe og te.

Ps. Du behøver ikke at have de store syfærdigheder, vi hjælper dig!

Billetten er gratis - men vi har kun få pladser! Eventet er hver anden tirsdag - så gå ind i select dates og book din plads! programmet kan variere. Du kan tjekke det fulde program på vores facebook begivenhed.

Følg os på facebook, Instagram og Linkedin.

#lovedclotheslast #circularcreativecommunity

Baggrunden for vores Circular Creative Community

Sandheden er, at vi stadig er langt fra at forstå den fulde skala af modeindustriens påvirkning af miljøet. Der er lavet alt for få undersøgelser omkring det. Men tag lige et øjeblik og overvej den lange vej det kræver for et stykke tøj at blive produceret, købt, brugt og smidt væk?

Når du har gjort det, så kræver det ikke en forsker at forstå, at vores tøj er en stor udgift for vores jordklode.

Fossile brændstoffer bliver brugt til at oplyse bygninger og køre tekstil maskiner, til at producere polyester (som er afledt af petroleum), til at transportere tøj og flyve professionelle fra modeindustrien rundt i hele verden og til at forsyne vores vaskemaskiner og tørretumblere. Alle disse aktiviteter producerer betydelige mængder CO2 udledninger.

The Carbon Trust (2011) estimerer, at modeindustrien er ansvarlig for omkring 3 % af den globale CO2 udledning, men den kan godt være højere nu. Hvis udviklingen fortsætter med den nuværende udvikling, så vil moden ifølge Ellen MacArthur Fonden (2017) stå for en fjerdedel af verdens årlige CO2 budget i 2050.

I dag køber vi mere tøj, vi går mindre med det og vi skiller os af med det hurtigere end nogensinde. Størstedelen ender enten i forbrændingen eller på lossepladsen og mindre end 1 % af tekstiler og tøj bliver recycled til nye tekstiler og tøj.

(Kilde: Ellen MacArthur Fonden, 2017).

I England alene, bliver der købt 38 millioner stykker nyt tøj om ugen, mens forbrugerne sender 11 millioner stykker tøj til lossepladsen om ugen (Kilde: WRAP 2017).

Tekstil spild er faktisk steget med 811% fra 1960 - 2015 (Kilde: Environmental Protection Agency (2019).

Share with friends

Date and time

Location

Rådmandsgade 10a

10a Rådmandsgade

2200 København

Denmark

View Map

{ _('Organizer Image')}

Organiser Fashion Revolution Denmark

Organiser of Circular Creative Community

Save This Event

Event Saved